أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
دعاء مصطفى - 3225 | ||||
احمد نجم1 - 3009 | ||||
ام حبيبه - 2949 | ||||
اشرف الشوربجى - 1874 | ||||
حمادة كاتو - 1654 | ||||
محمد رضا نجم - 1204 | ||||
احمد ميلانو - 980 | ||||
احسان عبد المنعم ابراهيم - 873 | ||||
Karim_Ghobish - 741 | ||||
مصطفى نجم - 724 |
المواضيع الأخيرة
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم |
فواكه البحر.. هتنوّر سفرتك
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
فواكه البحر.. هتنوّر سفرتك
يوم الجمعة بتحلى اللمة على الأكل..
علشان كده حبينا نشاركك اللمة الحلوة دي..
ونكون معاكِ خطوة بخطوة، وإنتِ بتحضّري لأحلى وأجمل عزومة في الدنيا..
ونقدّم لك كل يوم جمعة اقتراح لعزومة مكوّنة من العصير والطبق الرئيسي وطبق السلطة وطبق الحلو..
علشان تنوّعي لعيلتك.. وتبهريهم بأكلاتك الجامدة..
وبمناسبة أعياد الربيع، قررنا إن فواكه البحر تكون البطل الأساسي على سفرتك..
يلّا بسرعة بقى ندخل المطبخ ونشوف هنعمل إيه..
**********************
عصير برتقال بالليمون
عصير برتقال بالليمون
طبعاً أنسب عصير ممكن تقدميه مع الأكلات البحرية هو عصير البرتقال مع الليمون؛ لأنه له فوائد كتيرة جداً للجسم، وكمان بيقضي على الميكروبات والسموم.
المقادير
4 كوب عصير برتقال
4 كوب ماء
كوب سكر
كوب عصير ليمون
الطريقة
1- اضربي المكوّنات مع بعضها في الخلاط لغاية ما السكر يذوب، وبعد كده صفيه وحطيه في الثلاجة، وعند التقديم صبيه في الكاسات وزيّنيه بشرائح الليمون والبرتقال وقدميه.. وبالهنا والشفا.
************************
شوربة الجندوفلي
شوربة الجندوفلي
المقادير
كيلو جندوفلي (قواقع)
بصلة كبيرة مقطعة
ملح وفلفل
بقدونس
زيت
حبهان
ماء
الطريقة
1- اغسلي القواقع كويس جداً.
2- أحضري وعاء وحطي فيه الزيت والبصل وحطيهم على النار، وقلبيهم لغاية ما البصلة تتشوح ولونها يتغيّر ويبقى ذهبي.
3- ضيفي القواقع وقلبيها على النار مع البصل والزيت لمدة 10 دقائق، وبعد كده ضيفي الماء، بس خلي بالك إننا مش بنحط مية كتير.
4- بعد كده ضيفي الملح والفلفل والحبهان، وسيبيها على النار لغاية ما تستوي.
5- حطي الشوربة في أطباق التقديم وهي سخنة، وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
***********************
سلطة التونة
سلطة التونة
سلطة التونة دي من الحاجات المفيدة جداً وكمان خفيفة للناس اللي بتعمل ريجيم...
المقادير
علبة تونة
2 ثمرة طماطم
ثمرة فلفل رومي
ثمرة بصل
حزمة بقدونس
عصير ليمونة
ملح وتوابل
الطريقة
1- اغسلي الخضار كويس، وقطعيه أجزاء صغيرة متساوية في الحجم، وبعد كده اخلطيهم مع بعض.
2- افتحي علبة التونة وتخلصي من الزيت اللي فيها، وبعد كده حطيها على خليط الخضراوات، وتبلي السلطة بالملح وعصير الليمون والخل.
*********************
ملوخية بالجمبري
ملوخية بالجمبري
المقادير1/4 كيلو جمبري صغير متقشر ومغسول
ماء
1/2 كيلو ملوخية خضراء متخرطة ناعم
كمون + كسبرة ناشفة + ملح + فلفل أسود
بصلة صغيرة مفرومة
ثوم مفروم
فص كبير ثوم مقطع
ملعقة كبيرة سمن
الطريقة
1- أحضري وعاء وحطي فيه كمية من الماء وحطيه على النار وسيبيه لغاية ما يغلي، وبعد كده حطي عليه الملح والفلفل الأسود والكمون والبصلة المفرومة وفص ثوم مفروم.
2- ضيفي الجمبري على الماء المغلي وسيبيه على نار هادية لمدة 3 دقائق لغاية ما يستوي.
3- بعد كده ضيفي عليهم الملوخية، وقلّبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم لمدة 5 دقائق على نار هادية مع التقليب.
4- اعملي تقلية الملوخية بالطريقة العادية، وهي إنك تسخني السمنة على النار لغاية ما تتقدح، وبعد كده ضيفي عليها الثوم مع قليل من الملح والكزبرة الناشفة، وقلبيهم كويس على النار لغاية ما الثوم لونه يصفر، وبعد كده ضيفيها مباشرة على الملوخية.
5- قلبي الملوخية على النار لمدة دقيقة واحدة، وبعد كده حطيها في أطباق التقديم وقدميها وهي سخنة.. وبالهنا والشفا.
***********************
كباب الفاكهة مع الكريمة
كباب الفاكهة مع الكريمة
أجمد حاجة ممكن نحلي بها بعد الأكلات دي، هي كوكتيل الفواكه، بس النهارده هنعمله بطريقة جديدة وشكلها شهي جداً، بس الطريقة دي يفضل إنك تجهزيها قبل ميعاد الأكل على طول، علشان الفاكهة يفضل شكلها طازج.
المقادير
4/1 كيلو فراولة
2/1 ثمرة كنتالوب مقشرة ومتقطعة لمكعبات
2 ثمرة موز متقشرة ومقطعة لشرائح
2 ثمرة تفاح مقطعة مكعبات
فصوص برتقال متقطعة مكعبات
4/3 كوب كريمة لباني مخفوقة (اختياري)
عيدان خشب
ملحوظة: ما تنسيش ترشي عصير ليمون على التفاح والموز علشان لونهم ما يتغيّرش.
الطريقة
1- أحضري الفراولة واغسليها كويس، وشيلي الرأس بتاعتها.
2- أحضري العيدان الخشب وابدئي اغرسي في كل واحدة منها قطعة مختلفة من كل نوع فاكهة، واستمري على كده لغاية ما الفاكهة تخلص كلها.
3- اضربي الكريمة وقدميها مع الفاكهة، وممكن تحطي عيدان الخشب دي في صينية وترشي عليها سكر، وتدخليها الفرن في درجة حرارة متوسطة وتسيبيها لمدة 15 دقيقة، هتلاقي شكلها وطعمها تحفة.
يلّا بقى بسرعة مستنية إيه.. قومي ادخلي المطبخ.. وجرّبي الوصفات.. بس ما تنسيش بقى بعد ما تخلصي.. تبعتي لنا وتقولي لنا أخبار العزومة إيه..
ولو عندك وصفة جامدة تحبي تشاركي بها معانا يبقى ادخلي بسرعة على لينك "ورينا شطارتِك" وابعتيها عليه، وإحنا هننشرها على "قمر 14" باسمك.. سلاااااااااااااااام،،،،
علشان كده حبينا نشاركك اللمة الحلوة دي..
ونكون معاكِ خطوة بخطوة، وإنتِ بتحضّري لأحلى وأجمل عزومة في الدنيا..
ونقدّم لك كل يوم جمعة اقتراح لعزومة مكوّنة من العصير والطبق الرئيسي وطبق السلطة وطبق الحلو..
علشان تنوّعي لعيلتك.. وتبهريهم بأكلاتك الجامدة..
وبمناسبة أعياد الربيع، قررنا إن فواكه البحر تكون البطل الأساسي على سفرتك..
يلّا بسرعة بقى ندخل المطبخ ونشوف هنعمل إيه..
**********************
عصير برتقال بالليمون
عصير برتقال بالليمون
طبعاً أنسب عصير ممكن تقدميه مع الأكلات البحرية هو عصير البرتقال مع الليمون؛ لأنه له فوائد كتيرة جداً للجسم، وكمان بيقضي على الميكروبات والسموم.
المقادير
4 كوب عصير برتقال
4 كوب ماء
كوب سكر
كوب عصير ليمون
الطريقة
1- اضربي المكوّنات مع بعضها في الخلاط لغاية ما السكر يذوب، وبعد كده صفيه وحطيه في الثلاجة، وعند التقديم صبيه في الكاسات وزيّنيه بشرائح الليمون والبرتقال وقدميه.. وبالهنا والشفا.
************************
شوربة الجندوفلي
شوربة الجندوفلي
المقادير
كيلو جندوفلي (قواقع)
بصلة كبيرة مقطعة
ملح وفلفل
بقدونس
زيت
حبهان
ماء
الطريقة
1- اغسلي القواقع كويس جداً.
2- أحضري وعاء وحطي فيه الزيت والبصل وحطيهم على النار، وقلبيهم لغاية ما البصلة تتشوح ولونها يتغيّر ويبقى ذهبي.
3- ضيفي القواقع وقلبيها على النار مع البصل والزيت لمدة 10 دقائق، وبعد كده ضيفي الماء، بس خلي بالك إننا مش بنحط مية كتير.
4- بعد كده ضيفي الملح والفلفل والحبهان، وسيبيها على النار لغاية ما تستوي.
5- حطي الشوربة في أطباق التقديم وهي سخنة، وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.
***********************
سلطة التونة
سلطة التونة
سلطة التونة دي من الحاجات المفيدة جداً وكمان خفيفة للناس اللي بتعمل ريجيم...
المقادير
علبة تونة
2 ثمرة طماطم
ثمرة فلفل رومي
ثمرة بصل
حزمة بقدونس
عصير ليمونة
ملح وتوابل
الطريقة
1- اغسلي الخضار كويس، وقطعيه أجزاء صغيرة متساوية في الحجم، وبعد كده اخلطيهم مع بعض.
2- افتحي علبة التونة وتخلصي من الزيت اللي فيها، وبعد كده حطيها على خليط الخضراوات، وتبلي السلطة بالملح وعصير الليمون والخل.
*********************
ملوخية بالجمبري
ملوخية بالجمبري
المقادير1/4 كيلو جمبري صغير متقشر ومغسول
ماء
1/2 كيلو ملوخية خضراء متخرطة ناعم
كمون + كسبرة ناشفة + ملح + فلفل أسود
بصلة صغيرة مفرومة
ثوم مفروم
فص كبير ثوم مقطع
ملعقة كبيرة سمن
الطريقة
1- أحضري وعاء وحطي فيه كمية من الماء وحطيه على النار وسيبيه لغاية ما يغلي، وبعد كده حطي عليه الملح والفلفل الأسود والكمون والبصلة المفرومة وفص ثوم مفروم.
2- ضيفي الجمبري على الماء المغلي وسيبيه على نار هادية لمدة 3 دقائق لغاية ما يستوي.
3- بعد كده ضيفي عليهم الملوخية، وقلّبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم لمدة 5 دقائق على نار هادية مع التقليب.
4- اعملي تقلية الملوخية بالطريقة العادية، وهي إنك تسخني السمنة على النار لغاية ما تتقدح، وبعد كده ضيفي عليها الثوم مع قليل من الملح والكزبرة الناشفة، وقلبيهم كويس على النار لغاية ما الثوم لونه يصفر، وبعد كده ضيفيها مباشرة على الملوخية.
5- قلبي الملوخية على النار لمدة دقيقة واحدة، وبعد كده حطيها في أطباق التقديم وقدميها وهي سخنة.. وبالهنا والشفا.
***********************
كباب الفاكهة مع الكريمة
كباب الفاكهة مع الكريمة
أجمد حاجة ممكن نحلي بها بعد الأكلات دي، هي كوكتيل الفواكه، بس النهارده هنعمله بطريقة جديدة وشكلها شهي جداً، بس الطريقة دي يفضل إنك تجهزيها قبل ميعاد الأكل على طول، علشان الفاكهة يفضل شكلها طازج.
المقادير
4/1 كيلو فراولة
2/1 ثمرة كنتالوب مقشرة ومتقطعة لمكعبات
2 ثمرة موز متقشرة ومقطعة لشرائح
2 ثمرة تفاح مقطعة مكعبات
فصوص برتقال متقطعة مكعبات
4/3 كوب كريمة لباني مخفوقة (اختياري)
عيدان خشب
ملحوظة: ما تنسيش ترشي عصير ليمون على التفاح والموز علشان لونهم ما يتغيّرش.
الطريقة
1- أحضري الفراولة واغسليها كويس، وشيلي الرأس بتاعتها.
2- أحضري العيدان الخشب وابدئي اغرسي في كل واحدة منها قطعة مختلفة من كل نوع فاكهة، واستمري على كده لغاية ما الفاكهة تخلص كلها.
3- اضربي الكريمة وقدميها مع الفاكهة، وممكن تحطي عيدان الخشب دي في صينية وترشي عليها سكر، وتدخليها الفرن في درجة حرارة متوسطة وتسيبيها لمدة 15 دقيقة، هتلاقي شكلها وطعمها تحفة.
يلّا بقى بسرعة مستنية إيه.. قومي ادخلي المطبخ.. وجرّبي الوصفات.. بس ما تنسيش بقى بعد ما تخلصي.. تبعتي لنا وتقولي لنا أخبار العزومة إيه..
ولو عندك وصفة جامدة تحبي تشاركي بها معانا يبقى ادخلي بسرعة على لينك "ورينا شطارتِك" وابعتيها عليه، وإحنا هننشرها على "قمر 14" باسمك.. سلاااااااااااااااام،،،،
Mohamed Ghobish- المدير العام
- عدد المساهمات : 569
تاريخ التسجيل : 27/03/2010
العمر : 33
الموقع : تانية اتصالات (هندسة)
رد: فواكه البحر.. هتنوّر سفرتك
الف شكر وجزاك الله خيرا
اشرف الشوربجى- المدير العام
- عدد المساهمات : 1874
تاريخ التسجيل : 10/04/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الأربعاء يوليو 12, 2017 4:01 pm من طرف رضا نجم
» أ.د عمــار غبيش استاذورئيس قسم المسالك البولية-جامعة قناة السويس-المستشارالطبى للمنتدى
الجمعة مارس 17, 2017 8:07 pm من طرف عبدالفتاح سلامة
» عاءلة نجم بمركز سيدى سالم محافظة كفر الشيخ
السبت سبتمبر 17, 2016 4:09 am من طرف وليد نجم
» م.مدحت نجم
الأربعاء سبتمبر 14, 2016 1:11 am من طرف احمد نجم1
» لولا وعد بلفور المشؤم لتجمعت اوصال عائله نجم
الإثنين يونيو 13, 2016 4:19 am من طرف Medhatnegm
» م.مدحت نجم
الإثنين يونيو 13, 2016 3:52 am من طرف Medhatnegm
» اخر تحديث لشجره العائله
الأحد مايو 17, 2015 3:47 am من طرف wael_negm
» عائلة نجم بالمنوفية
الإثنين أبريل 06, 2015 12:49 pm من طرف ahmed negm11
» راجعين من تانى
الثلاثاء مارس 17, 2015 11:39 pm من طرف محمد رضا نجم
» مصطفى محمد حافظ نجم فى ذمة الله
الجمعة أغسطس 15, 2014 2:50 pm من طرف احمد نجم1
» حوار مع مؤرخ العائله وصاحب فكره شجره العائله
الجمعة مارس 28, 2014 5:21 pm من طرف مروة فكري نجم
» قصيدة تابين احمد فؤاد نجم للشاعرة ام كلثوم
السبت يناير 04, 2014 10:00 am من طرف احمد نجم1
» قناة السويس الهدف الرئيسى للارهاب
الجمعة يوليو 26, 2013 10:44 pm من طرف احمد نجم1
» الرئيس والبهلوان
الأحد يوليو 07, 2013 12:52 am من طرف احمد نجم1
» سلام وتحيه لاهالينا الاسكندرنية
الأحد يوليو 07, 2013 12:50 am من طرف احمد نجم1
» خطوات تجعل الويندوز عندك 100%
الأحد يوليو 07, 2013 12:46 am من طرف احمد نجم1
» معا لتطوير التعليم الصحى بمصر
الأحد مارس 17, 2013 10:40 pm من طرف احمد نجم1
» انت تمتلك فكرة مشروع… ماذا ستفعل الان؟
السبت نوفمبر 17, 2012 10:56 pm من طرف خالد عبدالله
» احمد السيد عبدالرحيم عبدالرحمن نجم
السبت أكتوبر 06, 2012 12:25 am من طرف احمد نجم1
» المستشار السيد عبدالرحيم عبدالرحمن نجم
السبت أكتوبر 06, 2012 12:07 am من طرف احمد نجم1
» إيجار سيارات وليموزين وخدمات سياحية
السبت سبتمبر 29, 2012 2:25 pm من طرف كار ليموزين
» توفيق عكاشة
السبت أغسطس 25, 2012 12:52 pm من طرف محمد رضا نجم
» الحاج جمال احمد نجم فى ذمة الله
الثلاثاء أغسطس 21, 2012 2:47 am من طرف محمد رضا نجم
» اسامه طلبه يلتقى بابنائه المحررين بالاسماعيلية
الثلاثاء أغسطس 21, 2012 1:04 am من طرف ام حبيبه
» الفريق مهاب ممش رئيسا جديدا لهيئة قناة السويس
الأحد أغسطس 12, 2012 7:56 pm من طرف احمد نجم1
» صور الفتاة المصرية علياء ماجدة المهدي المنشورة في النت وهي عارية تماما وعلاقة ذلك بالسياسة المصرية
الإثنين يوليو 23, 2012 12:27 am من طرف احمد نجم1
» مستشفى هيئة قناة السويس الداخل مفقود والخارج مولود
الخميس يوليو 12, 2012 2:52 pm من طرف احمد نجم1
» اين الاطفال زملائى
الأربعاء يوليو 04, 2012 1:00 am من طرف احمد نجم1
» ------((((((( قصة أجمل من الجمال نفسه ))))))----------
الخميس يونيو 28, 2012 9:20 pm من طرف ام حبيبه
» أى من هذة العبارات تؤلمك ؟
الخميس يونيو 28, 2012 9:19 pm من طرف ام حبيبه